תאונת עבודה מוגדרת לפי חוק המוסד לביטוח לאומי, כתאונה אשר נגרמה לעובד שכר או עצמאי תוך כדי ועקב מהלך העבודה. הגדרתה של תאונת העבודה הורחבה גם למקרים כאשר עובד נפגע ונפצע מחוץ לכתלי מקום עבודתו והוא בדרכו אל העבודה ובחזרה ממנה. המוסד לביטוח לאומי הרחיב את מקרי התאונות גם למקרים אחרים אשר אינם עונים לקשר הקלאסי של תאונת עובד בשל עבודתו, כגון תאונה שהתרחשה במהלך הפסקת האוכל או תאונה שהתרחשה כאשר עובד לוקח את ילדיו לגן הילדים ומחזירם משם.

 

מה עושים כאשר נפגעים במהלך יום העבודה במפעל או בעסק?

בעת קבלת הטיפול הרפואי המיטבי חשוב ביותר לציין בפני רופאיך כי התאונה בה נפגעת הינה תאונת עבודה, יש לשמור ולדרוש לקבל את כל החומר והתיעוד הרפואי בגין הטיפול הרפואי שקיבלת. הפעולה החשובה ביותר אותה נדרשים לעשות לאחר שנפגעים במקום העבודה, הינה לתעדה בכל דרך אפשרית. יש לצלם את מקום התאונה והגורם שגרם לתאונת העבודה. כך למשל, אם נפגעים בשל החלקה משלולית אשר הייתה במקום העבודה וגרמה לפגיעתך, יש לצלמה ולשמור את פרטיהם של העדים אשר נכחו במקום התאונה. גם במידה והגורם שגרם לתאונה אינו ידוע לך או לנפגע, כגון נפילת מסולם מסיבה שאינה ידועה לך. יש לצלם את הסולם, אורכו ורוחבו, שלביו הנפתחים, סוגו ובפרט המקום בו התרחשה התאונה באמצעות הסולם, היכן נדרש הסולם לעמוד ולאן נדרש הנפגע להגיע באמצעות הסולם אלמלא הנפילה. 

 

מהם ערוצי התביעה האפשריים בעת תאונה במפעל? 

•    תביעה כנגד המעסיק – ישנם מקרים בהם האחריות לתאונה מוטלת באופן מובהק על המעסיק, כמו למשל במקרים בהם לא נערכו הדרכות לעובדים על שימוש במכשור או שלא הועברו כהלכה נהלי הבטיחות וכן הלאה.•    תביעה כנגד ביטוח לאומי – במקרים אלו, יש לדרוש פיצוי מהביטוח לאומי לשם הכרה בעובד כנפגע עבודה ובמידה ויעמוד בקריטריונים, יקבל דמי פגיעה או אף קצבה חודשית, תלוי במקרה.•    תביעה כנגד חברות הביטוח – כאן מדובר הן בחברת הביטוח של המעסיק בה מבוטח העובד והן בחברת הביטוח הפרטית, במידה וברשותך ביטוח בריאות פרטי הכולל את הכיסויים הרלוונטיים.

בכל מקרה של תאונה במפעל ועל מנת לדעת מהן הדרכים שעליכם לנקוט, כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם משרד עורכי דין המלי, לתאם פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות ולזכות לליווי וייצוג משפטי התואם את המקרה האישי שלכם.

תאונות במפעל​

עורך דין יובל המלי
<